Skip to main content

Joi,
30 noiembrie 2023,
Ora 20:30

Interzis sub 15 ani

Ultima călătorie a lui Demeter

Regia: André Øvredal
Cu: Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham
Gen: Fantasy, horror
Durata: 1h 58min

Vorbit în engleză, subtitrat în română

Dracula Times - Premieră națională
Q&A cu Dacre Stoker, stră-stră nepotul lui Bram Stoker

Fanii lui Dracula își amintesc cu siguranță că Demeter este numele corăbiei care l-a transportat pe vampir din Transilvania la Londra, în volumul lui Bram Stoker.

Scris de scenaristul de la Season of the Witch, Bragi F. Schut, The Voyage of the Demeter a fost descris de The Hollywood Reporter ca o reminiscență a primului film din franciza Alien.

Această comparație ar putea fi posibilă pentru că povestea are loc pe o navă al cărei echipaj are de furcă pentru a scăpa de setea nestăvilită a vampirului.

Bazat pe un singur capitol al romanului clasic al lui Bram Stoker din 1897 „Dracula” – Jurnalul Căpitanului, povestea este plasată la bordul vaporului rusesc Demeter, care a fost închiriată pentru a transporta 24 de lăzi de lemn nemarcate – din Transilvania la Londra. Filmul va detalia evenimentele ciudate pe care echipajul le întâmpină de-a lungul călătoriei pe mare, urmărit noapte de noapte de o prezență terifiantă aflată bordul navei. Ambarcațiunea ajunsă în sfârșit la Whitby Harbour, aceasta era abandonată. Nu mai era nici urmă de echipaj.

GALERIE FOTO - VIDEO