Skip to main content

Miercuri,
29 noiembrie 2023,
Ora 17:00

Audiență generală

Proiecție documentar despre Dacre Stoker

Durata: 60 min.

Invitat Dacre Stoker (stră-stră nepotul lui Bran Stoker)

Intrarea gratuită

Dracula TiMes, parte din Dracula Film Festival, se va deschide miercuri, 29 noiembrie, la ora 17.00 la Faber, cu o conferință de presă la care este invitat Dacre Stoker, stră-stră nepotul lui Bram Stoker.

Stră-strănepotul scriitorului irlandez Bram Stoker, Dacre Stoker (65 de ani), s-a născut în Canada. Cu toate că în tinerețe a fost atlet de performanță, Dacre s-a lăsat purtat pe urmele unchiului său, el publicând două cărți bestseller „Dracula The Un-Dead“, un sequel al romanului „Dracula“, și „Dracul“, un roman scris împreună cu J.D. Barker. Mai mult de atât, el organizează excursii în România, mergând cu străinii prin locurile asociate cu Dracula și cu Vlad Țepeș.

Conferința de presă va fi urmată de o prezentare multimedia Stoker on Stoker realizată de  Dacre Stoker (60 min).

Prezentarea Stoker on Stoker, Misterele din culisele scrierii romanului Dracula, împletește detaliile istoriei lui Dracula cu tradițiile familiei Stoker și viața lui Bram Stoker la Dublin și Londra, apoi separă realitatea de ficțiune, dezvăluind adevărul despre Stoker și Dracula. Stoker on Stoker a fascinat publicul din întreaga lume, explorând diverse aspecte ale misterelor care i-au derutat pe savanții și fanii Dracula de la publicarea cărții în 1897. Ilustrată cu colecția lui Dacre de imagini istorice nepublicate până acum și rar văzute, prezentarea este o călătorie în culisele vieții și activității literare a unuia dintre cei mai puțin cunoscuți autori și a uneia dintre cele mai faimoase cărți din lume.

Prezentarea abordează următoarele subiecte:

  • Note lui Bram Stokers pentru scrierea lui Dracula
  • Cărțile folosite de Bram pentru cercetările sale de la Biblioteca din Londra
  • Manuscrisul Dracula
  • Locații reale alese de Bram Stoker pentru a le include în Dracula
  • Locația castelului fictiv al lui Bram Dracula și a altor situri menționate din Transilvania
  • Vacanța de vară a lui Bram Stoker în Whitby în 1890 și cum a încorporat site-uri reale în capitolele 6, 7, 8 din Dracula.
  • Bram Stoker în Golful Cruden, Scoția, unde a scris părți din Dracula
  • Dr. William Thornley Stoker a lucrat ca și consilier medical al lui Bram pentru a asigura acuratețea scrierii sale despre Dracula.